Et kroophold med mad er en god anledning til at snuppe en miniferie

6 kroer byder dig velkommen til et hyggeligt kroophold med mad

Naturskønne omgivelser, lækker mad, god vin og fantastisk service er i højsædet på disse 6 jyske kroer, som står klar til at tage imod dig.

Naturskønne omgivelser, lækker mad, god vin og fantastisk service er i højsædet på disse 6 jyske kroer, som står klar til at tage imod dig.

Dejlig mad i hyggelige omgivelser er nærmest essensen i et kroophold. Mange kroer ligger oven i købet i skønne grønne omgivelser, som nærmest helt automatisk får din puls til at falde til ro, når du bliver budt velkommen af fuglekvidder og duften af kaffe. En hyggelig vandretur i skoven i godt selskab skal nok give dig appetit på den lækre mad, som mange kroer disker op med. Der er kort sagt al mulig grund til at tage på et hyggeligt kroophold med mad ude i det danske land, hvor du kan koble af og glemme alt om hverdagen i et par dage.

Efterhånden har mange danske kroer fornyet sig, så menuen på et kroophold kan overraske med gastronomiske oplevelser i særklasse. Tag ikke fejl, der er stadig mange kroer, som kræser for deres gæster med traditionel dansk kromad, for vi er trods alt stadig en del, som bliver hensat til barndommens minder, når vi sætter tænderne i stegt flæsk med persillesovs. Uanset om du foretrækker solid mormormad eller himmelske lækkerbiskener, er mulighederne mange, hvis du vil rive et par dage ud af kalenderen til et kroophold med mad.  

Lad dig blot friste af et af de kroophold med mad, som vi her har fundet til dig. Vil du gerne give et kroophold i gave, er det bestemt også en mulighed. Du kan ganske nemt købe et gavekort online til alle de kroophold, som vi præsenterer dig for lige herunder.

Den Gamle Grænsekro i Christiansfeld

Den Gamle Grænsekro i Christiansfeld

Den gamle grænse mellem Danmark og Tyskland gik ved Christiansfeld. Her på kanten af Sønderjylland ligger Den Gamle Grænsekro, som er en hyggelig og autentisk kro. Traditionerne bliver holdt i hævd med klassisk indretning af både krostue og værelser, så når du træder ind ad døren til Den Gamle Grænsekro, bliver du budt velkommen til en lille tidslomme.

Menuen består af traditionel kromad, som er veltilberedt af de bedste råvarer. Det kan være svært at beslutte sig, når man ser de mange klassiske retter på menukortet, for det hele er overdådigt velsmagende. Med andre ord kan du roligt glæde dig til at nyde et kroophold med mad på Den Gamle Grænsekro i Christiansfeld. Et ophold her inkluderer en overnatning i dobbeltværelse, morgenmad og naturligvis en 3-retters a la carte-middag med forret, hovedret og dessert.

Schackenborg Slotskro i Tønder

Schackenborg Slotskro i Sønderjylland

Længere mod syd i Sønderjylland, kun 7-8 km fra grænsen til Tyskland, ligger Schackenborg Slotskro, som kan datere sin historie helt tilbage til 1687. Slotskroen er nyrenoveret med respekt for traditionerne, så her er fx ikke fjernsyn på værelserne. Den sønderjyske landstil går igen i hele indretningen, som byder på flotte plankegulve, dekorative almue paneler og charmerende møbler.

Drømmer du om et romantisk weekendophold i Sønderjylland, er Schackenborg Slotskro en oplagt destination. Her kan I nyde et romantisk kroophold med mad i de mest fantastiske omgivelser med Schackenborg Slot lige i baggrunden. 

Ved ankomsten vil I blive trakteret med friskbrygget kaffe, te og en lækker kageopsats med et udsøgt udvalg af kage fra det sønderjyske kaffebord. Aftenens 3-retters menu vil være en kulinarisk oplevelse tilberedt af lokale råvarer i den bedste kvalitet. Næste morgen kan I starte dagen med en solid morgenmad, hvor I kan smage på flere sønderjyske specialiteter. 

Fra Schackenborg Slotskro er der kort afstand til Tøndermarsken, hvor der er gode muligheder for at opleve sort sol, når tusindvis af stære hviler under deres lange træk. Området byder også på mange andre smukke naturoplevelser, så der er altid noget at opleve, hvis du vil udforske Vadehavet, se sort sol, tage på rundvisning på Schackenborg Slot eller gå en tur blandt de historiske bygninger i Tønder.

Nørre Vissing Kro ved Skanderborg

Nørre Vissing Kro ved Skanderborg

I mere end 200 år har vejfarende gjort holdt ved Nørre Vissing Kro mellem Skanderborg og Låsby. Kroen skiller sig ud i landsbyen takket være de blå pudsede mure, som står godt til de grønne omgivelser. Naturen omkring Nørre Vissing Kro er noget helt særligt med store skovområder, bølgende bakker, dejlige badesøer, historiske seværdigheder som Veng Klosterkirke og ikke mindst Himmelbjerget, som byder på en pragtfuld udsigt over skove og søer. Uanset om du holder af at gå en tur i skoven, spille golf, ro kajak eller bare nyde lidt fred og ro, slår Nørre Vissing Kro dørene op til et formidabelt kroophold med mad og vin. 

Et kroophold på Nørre Vissing Kro med mad og vin er en oplevelse, som alle med hang til nye smagsoplevelser bør unde sig selv. I bliver budt velkommen med en drink efter tjenerens valg. Til aften bliver I trakteret med en 4-retters menu efter køkkenchefens valg. Vinen til hver ret er afstemt efter de fine smagsnuancer, så egnens lokale råvarer kommer til sin ret. 

Nørre Vissing Kro er kendt for deres dygtige kokke og hyggelige restaurant, som serverer formidabel mad. Menuen byder blandt andet på friskfanget fisk fra de lokale søer, friske grøntsager fra lokale producenter og kronvildt, svampe og bær fra de omkringliggende skove. 

Inkluderet i et kroophold med mad på Nørre Vissing Kro er en overnatning i et standard værelse, som har eget bad og en lille terrasse. På kroen er der hyggelige faciliteter som en gårdhave med toppede brosten, en terrasse med springvand og krydderurter og en pejsestue med kig til restaurantens åbne køkken. 

Morgenmad er naturligvis også inkluderet i et kroophold med mad på Nørre Vissing Kro, så I kan få en god start på dagen uanset, om I skal videre ud på oplevelse i det danske land eller hjem igen.

Tambohus Kro & Badehotel på Thyholm

Gourmetophold hos Tambohus Kro & Badehotel

Begejstringen over Tambohus Kro & Badehotel vil ingen ende tage blandt tidligere gæster. De har stemt den nordjyske kro ind på førstepladsen som bedste værelsesoplevelse 2020. Der er mange rosende ord til den gennemførte lyse stil, som er klassisk for et badehotel, den gode balance mellem rummelighed og behageligt møblement samt den enestående udsigt over Limfjorden, der kan få selv den mest fortravlede sjæl til at trække vejret dybt, lukke øjnene et øjeblik og mærke roen sænke sig.

Tambohus Kro & Badehotel er samtidig et sted med historie. I gamle dage drev kroens ejer også færgedriften til Jegindø, indtil der blev bygget en dæmning i 1915, så det var nemmere at rejse mellem Thyholm og Jegindø. 

Kroens placering ned mod Limfjorden er fantastisk. Her kan I nyde en udsøgt middag med udsigt over vandet. Alt afhængig af jeres præferencer kan I vælge mellem flere typer af ophold hos Tambohus Kro & Badehotel: Wellnessophold, gourmetophold eller østersophold. Hvert ophold vil give jer en uforglemmelig oplevelse med gourmetmad, som naturligvis vil være inspireret af den omgivende natur med afsæt i de bedste råvarer fra lokale leverandører. 

Hvalpsund Færgekro ved Limfjorden

Gourmetophold hos Hvalpsund Færgekro

Limfjorden byder på mange flotte naturoplevelser, så der er naturligvis også mange muligheder for at tage en overnatning i form af et hyggeligt kroophold med mad. Hvalpsund Færgekro ligger ligeledes tæt på Limfjorden. Med en placering helt tæt på lystbådehavnen breder den maritime stemning sig ind i den hyggelige krostue, der er en lille tidslomme med en dejlig rolig atmosfære. Stedet emmer af familiær hygge, og kroen bliver i dag drevet af femte generation.

Menuen er inspireret af den lette adgang til friskfangede fisk fra Limfjorden. Kroen er kendt for sit køkken, som serverer skøn mad – og rigeligt af den – så gæsterne vender tilbage igen og igen. 

Et kroophold med mad hos Hvalpsund Færgekro inkluderer en overnatning i et dejligt dobbeltværelse. Alle værelser har udsigt over Limfjorden, som det er oplagt at udforske lidt nærmere på jeres ophold. Nyd den smukke natur på en afslappet spadseretur eller en frisk løbetur. Måske er I heldige at se en sæl eller to. Snup en dukkert fra badebroen, spil golf eller besøg nogle af de mange små gallerier og museer.

Rold Storkro i Himmerland

Kroophold på Rold Storkro i Himmerland

Omkranset af skov ligger Rold Storkro midt i Himmerland. Beliggenheden er intet mindre end unik. Det er det perfekte kroophold for jer, der sætter pris på storslåede naturoplevelser. Rold Storkro ligger i gåafstand til Rebild Bakker, Thingbæk Kalkminer og naturligvis Rold Skov. En kort køretur tager jer til Madum Sø, som er en populær badesø blandt både lokale og turister. Lige i nærheden ligger Store Blåkilde, som er et fascinerende syn med sit klare vand. På en solskinsdag spejler den blå himmel sig i vandet, hvilket formentlig har givet kilden sit navn.

Når I har samlet appetit på en lang travetur, kan I glæde jer til en 3-retters sæsonmenu akkompagneret af god vin ad libitum. Maden er dejlig og mere klassisk kromad end gourmet, men råvarerne er stadig af høj kvalitet, og det hele bliver flot og gennemtænkt præsenteret. Den smukke udsigt fra restauranten over Gravlev Ådal er prikken over i’et på en fantastisk middag, som bliver afsluttet med kaffe og cognac. 

Efter en overnatning i et dobbeltværelse kan I starte dagen med en stor morgenbuffet, som byder på hjemmelavede delikatesser, inden det er tid til at drage videre.

Mange muligheder for et hyggeligt kroophold med mad

Uanset hvilken del af Danmark I har lyst til at udforske, er der gode muligheder for at finde et hyggeligt kroophold med mad. Nogle kroer serverer god traditionel dansk kromad, mens andre kroer har specialiseret sig i gourmetoplevelser. Mange kroer ligger naturskønt og er en oplagt mulighed for en behagelig overnatning, hvis I vil opleve den danske natur fra Tøndermarsken i syd til Limfjorden i nord. 

Her har I i hvert fald fået 6 forslag til et jysk kroophold med mad, som måske kan friste jer til at pakke weekendtasken og rive et par dage ud af kalenderen til lidt forkælelse og afslapning i skønne omgivelser og godt selskab.