Kroophold i Sønderjylland med musik og dans

Det er dejligt at danse. Tag med på et kroophold med musik og dans, og du vil mærke energien sprudle i kroppen, når du bevæger dig rundt på dansegulvet til god musik sammen med en partner. Det høje humør er smittende, du kan møde en dejligt masse nye mennesker, stifte nye venskaber og opleve et fællesskab uden lige.
Kroophold i Sønderjylland med musik og dans

Kroophold med musik og dans er populære, og der er heldigvis mange muligheder for en feststemt weekend på en kro ude i det danske land. Her får du inspiration til et par traditionsrige sønderjyske kroer, som har gode tilbud på ophold med dans og musik.

Rudbøl Grænsekro og Agerskov Kro er to dejlige muligheder for en festlig weekend. De er værd at overveje næste gang, du vil høre festlig musik og danse natten lang uden at være påpasselig med promillerne.

Rudbøl Grænsekro

Et ophold hos Rudbøl Grænsekro byder på mange muligheder for fantastiske oplevelser. Kroen ligger i Nationalpark Vadehavet kun få hundrede meter fra den dansk-tyske grænse, hvor den er omgivet af marsk og et alsidigt dyreliv. Området er et paradis for trækfugle i foråret og efteråret. Du har sikkert hørt om fænomenet sort sol, hvor stære flyver i enorme flokke, som ligefrem kan skygge for aftensolen. Der er også rig lejlighed til at se Danmarks største rovdyr, gråsælen, på tæt hold.

Rudbøl Grænsekro tilbyder kroophold med dans og musik hver weekend

Grænsekroens ældste bygninger kan dateres tilbage til 1711, så stedet byder på masser af historie, charme og stemning. Restauranten er populær blandt de lokale og kendt for at servere både god, gammeldags dansk mad og mere moderne retter.

Et ophold på Rudbøl Grænsekro med dans og musik inkluderer eftermiddagskaffe med hjemmebagt kringle ved ankomst. Aftenen starter med en herlig 3-retters festmenu, inden der bliver spillet op til fest og dans. Efter midnat kommer der for alvor gang i festen med en masse gamle Elvis-hits, som nok skal få alle ud på dansegulvet. Når trætheden melder sig, kan I trække jer tilbage til jeres værelse. Næste dag kan I sove længe og stå op til en lækker brunch, inden det er tid til atter at drage hjem.

Rudbøl Grænsekro tilbyder weekendophold med dans og live-musik hver lørdag og til nytår, så det er bare med at komme af sted!

Agerskov Kro

Kun 30 minutter fra den dansk-tyske grænse ligger Agerskov Kro. Den ligger lige midt i Sønderjylland og har en lang stolt historie. Første gang, Agerskov Kro blev omtalt, var i 1659, hvor polske lejetropper stak ild til kroen. Der skulle dog mere til at udslette denne lille perle, som fik status som kongeligt priviligeret kro i 1767. Kroen var og er i høj grad samlingspunkt for landsbyen Agerskov.

Agerskov Kro tilbyder weekendophold med dans og levende musik

Landbyen Agerskov blev efter krigen i 1864 indlemmet i Tyskland. Først i 1920 blev de sønderjyske landsdele igen genforenet med resten af Danmark. Området var altså tysk under 1. verdenskrig, hvor tyskerne af frygt for angreb fra englænderne anlagde en befæstningslinje hele vejen tværs over Sønderjylland. Den gik 8-10 km nord for Agerskov fra Skærbæk i vest til Hoptrup i øst. Langs stillingen lå omkring 800 bunkers. Efter genforeningen blev de fleste sprængt bort, men en del er stadig bevaret, så historisk interesserede kan besøge dem.

Stuerne i Agerskov Kro fortæller også en spændende historie. Allerede ved indgangen bliver du mødt af en flot anetavle, hvor alle kroens ejere helt tilbage til 1761 er opført. Indretningen er gammeldags og klassisk med mange gamle billeder, malerier og genstande fra en svunden tid. Her vil du opleve en dejlig hyggelig stemning, så man føler sig helt hensat til de gode gamle dage.

Værtsparret har stor respekt for kroen historie. Bygningerne og lokalerne er løbende blevet restaureret. Her er både store selskabslokaler, lækre familieværelser og luksuslejligheder med spa.

Hvis du bestiller et weekendophold med dans på Agerskov Kro, kan du vælge mellem et standard dobbeltværelse eller et stort dobbeltværelse. Du kan også tage en ekstra overnatning, hvis du både vil danse natten lang, et smut nedover grænsen og have tid til at slappe af.

Du vil blive trakteret med kaffe og lagkage om eftermiddagen på ankomstdagen. Til aften er der en stor buffet med flere forskellige slags kød, kartofler, saucer og salater. Har du plads til mere, er der også en buffet med desserter og oste. Derefter bliver der spillet op til dans. Festen slutter kl. 01 med natmad og suppe, inden det er tid til at gå til ro. Du kan roligt sove længe, for næste dag bliver der serveret morgenmad helt frem til kl. 10.30.

Agerskov Kro tilbyder kroaftener med musik og dans på udvalgte datoer. Du kan komme ud at vrikke med hofterne cirka en gang om måneden. Kroen er populær og blev i 2019 kåret som årets hotel af gæster, der har besøgt kroer og hoteller, som er medlem af Small Danish Hotels. Tidligere gæster giver Agerskov Kro flotte ord med på vejen for både deres gode mad, udsøgte betjening og dejlige værelser, så tøv ikke for længe med at booke dit ophold her.