Kroophold på Djursland

Kroophold på Djursland

Det vrimler med oplevelser på Djursland. Har du aldrig været i denne del af landet før, kan du nemt få et par dage til at gå her. Et kroophold på Djursland kan være prikken over i’et på et weekendophold med glade hvin og latter i Djurs Sommerland, en forfriskende dukkert i vandet, et nervepirrende besøg hos hajerne på Kattegatcentret, en test af dine evner som matros på Fregatten Jylland i Ebeltoft eller en lang vandretur i Mols Bjerge.

Det vrimler med oplevelser på Djursland. Har du aldrig været i denne del af landet før, kan du nemt få et par dage til at gå her. Et kroophold på Djursland kan være prikken over i’et på et weekendophold med glade hvin og latter i Djurs Sommerland, en forfriskende dukkert i vandet, et nervepirrende besøg hos hajerne på Kattegatcentret, en test af dine evner som matros på Fregatten Jylland i Ebeltoft eller en lang vandretur i Mols Bjerge.

Et kroophold på Djursland er blot en ud af mange muligheder for at få en skøn overnatning. Området er velbesøgt af turister, så du kan også kigge dig omkring efter en hyggelig bed & breakfast, et familievenligt hotel, et charmerende sommerhus eller en indbydende hytte. Her har jeg samlet et udvalg af muligheder, som du kan lade dig inspirere af, hvis du vil besøge Djursland.

Molskroen tæt på Mols Bjerge

Molskroen ved Femmøller Strand på Mols

Med naturen lige uden for døren ligger Molskroen helt perfekt til en fantastisk kroferie på Djursland. Her kan I gå lange ture på stranden og i Mols Bjerge. Vil du lidt længere omkring, er der mulighed for at låne en cykel. Værelserne er store og lyse og indrettet med fokus på kvalitet. Det er en skøn kombination af elegance, romantik og nostalgi. Netop den unikke stemning gør Molskroen populær blandt gæsterne, så overvejer du et kroophold her, gælder det om at reservere et værelse i god tid.

Auning Kro midt på Djursland

Auning Kro ligger midt på Djursland

Midt mellem Randers og Grenaa ligger Auning Kro ganske centralt på Djursland i den lille by Auning. Herfra er der kort afstand til herregårdsmuseet Gammel Estrup, store frodige skovområder, Djurs Sommerland og adskillige golfbaner. Auning Kro er en autentisk kro, hvor du kan glæde dig til en kroferie med dejlig mad, pæne værelser og serviceminded personale. I krostuen er der mulighed for at spille billard eller dart. Stedet er kendt for at servere god mad, og restauranten har åben til både frokost og aften.

Den Gamle Kro i Hornslet

Den Gamle Kro i Hornslet nord for Aarhus

Tilbage i 1866 slog Den Gamle Kro i Hornslet dørene op for gæster. Det er en traditionel kro, hvor du kan spise god kromad i en hyggelig atmosfære og bo komfortabelt på velindrettede værelser. Værterne byder dig velkommen med et smil. Servicen er i top, og morgenmaden giver dig god energi til at drage videre mod Århus, Randers eller Djursland. Har du en hund, som du gerne vil have med på kroferie, kan du glæde dig over, at det er en mulighed hos Den Gamle Kro, men husk at informere dem på forhånd.

Sostrup Slot på det nordlige Djursland

Sostrup Slot på Djursland tilbyder ferielejligheder og familieværelser

I Gjerrild på Norddjursland kan du bo i smukke historiske rammer på Sostrup Slot. Her kan du leje en ferielejlighed og bo i pragtfulde omgivelser klods op ad grønne bøgeskove. Det kan være et godt alternativ til et kroophold på Djursland, hvis du søger et sted med sjæl. Lejligheden har køkken, så du kan lave mad, og det er tilladt at tage hunden med. Har du ikke planer om at svinge gryderne selv på din miniferie på Djursland, kan du alternativt leje et stort familieværelse med plads til 5 personer. Stemningen på Sostrup Slot er fantastisk, hvis du søger et ophold tæt på naturen med mulighed for ro.

Langhoff & Juul Boutique Hotel i Ebeltoft

Langhoff & Juul Boutique Hotel i Ebeltoft på Djursland

Beliggenheden kan man ikke klage over. Langhoff & Juul Boutique Hotel ligger lige ned til vandet i Ebeltoft Vig med Fregatten Jylland og Glasmuseet som nærmeste nabo. Her venter jer et superb luksusophold med overnatning i en stor suite med havudsigt. Alle suiter er indrettet lyst, enkelt og tidløst, så du bare har lyst til at synke ned i de bløde møbler og nyde den fantastiske udsigt. Får du trang til at dyppe tæerne i vandet, har det moderne badehotel privat badebro. Der er mange muligheder for at få varmen igen efter en tur i vandet – tænd op på den udendørs bålplads, tag plads foran pejsen i den fælles stue eller bliv gennemvarm i saunaen. Restauranten serverer nordisk mad fremstillet af Djurslands bedste råvarer, så du kan også glæde dig til en gastronomisk oplevelse.

Molsgården lige syd for Mols Bjerge

Molsgården er en hyggelig bed & breakfast på Djursland

En anelse syd for Trehøje i Mols Bjerge finder du Molsgården, der har en fortid som kro i landsbyen Vistoft. I dag er det en rigtig hyggelig bed & breakfast med en fantastisk beliggenhed, hvis du vil på vandreture på Mols og Helgenæs. Den smukke bygning har fået en ordentlig overhaling, og der er lagt sjæl og energi i indretningen. Der er tænkt over alle detaljerne, og hvert værelse har sin egen unikke stil. Om sommeren tilbyder Molsgården også glamping, hvor du kan sove i et luksustelt ude i den friske luft og blive blidt vækket af fuglenes sang, når solen står op. Lyder det ikke bare romantisk?

Danhostel Rønde med udsigt til Kalø

Danhostel Rønde er et vandrehjem på Djursland

Værelserne er rene, pæne og rummelige hos vandrehjemmet Danhostel Rønde, som også har fine fællesrum og udearealer. Mange værelser har balkon, så du rigtig kan nyde den ubeskriveligt smukke udsigt over vandet, skovene og Kalø. Der er fælleskøkken, hvor du kan lave mad og opbevare mad i køleskabet. Morgenmad kan tilkøbes og består blandt andet af friskbagt brød og hjemmelavede marmelader. Vandrehjemmet er et populært sted at overnatte i forbindelse med tidlige flyafgange fra lufthavnen i Tirstrup, da det er billigt og nemt at tjekke ind og ud. Har du tunge kufferter med, giver personalet gerne en hjælpende hånd. Med en naturskøn beliggenhed i udkanten af Rønde er vandrehjemmet også et godt udgangspunkt for vandreture på Mols Bjerge-stien.

Hotel Havlund BB tæt på stranden i Grenaa

Hotel Havlund BB er et roligt hotel i Grenå på Djursland

En anelse syd for Grenaas centrum kan du bo helt tæt på en dejlig bred strand, som strækker sig ud i havet med den fineste sandbund. Fra Hotel Havlund BB er der sølle 300 meter til den børnevenlige strand. Nyd havudsigten fra dit værelse eller gå ned på stranden, luk øjnene og føl roen sænke sig, mens du lytter til bølgernes rytmiske slag ind mod kysten. Kan du bedre finde ro i skoven, ligger den næsten i baghaven. Den korte afstand til Grenå havn er samtidig praktisk, hvis du har brug for en overnatning, inden du skal videre med færgen til Anholt ude i Kattegat eller Halmstad på den sydsvenske kyst. Der er endda mulighed for at spise tidlig morgenmad, hvis du har en travl dag foran dig.

Hytten – Tiny House i landlige omgivelser

Privat hytte til udlejning på Djursland

Småt men godt er kendetegnet for denne private hytte, som ligger idyllisk i fredelige omgivelser ude på landet. Ud over udlejeren, som står klar til at hjælpe ved spørgsmål og problemer, er der langt til den nærmeste nabo, så her får du fornemmelsen af rigtig at være ude på landet. Alligevel er der kun 5-10 minutters kørsel ind til Grenås spisesteder og seværdigheder, så det kan næsten ikke blive bedre. Den hyggelige hytte er 30 kvadratmeter stor og har senge til 4 personer. Her kan du få en god og billig overnatning, hvis du foretrækker enkle forhold frem for luksus.

Tag med til Djursland

Der er alle mulige gode grunde til at besøge Djursland. Det vrimler med bjergtagende naturområder og gode badestrande, hvor du kan slappe af og nyde livet. Trænger du til et adrenalinboost, kan du hoppe ombord på rutsjebanen i Djurs Sommerland. Elsker du dyr, er de mange dyrehaver på Djursland et eldorado for dig. Er du historisk interesseret, kan du gå på opdagelse i Ebeltofts brostensbelagte gader.

Hvor skal man bo på Djursland?

Djursland er større, end du måske tror. Fra Bønnerup Strand i nord til Øer strand i syd er der omkring 50 km. Har du planer om at udforske hele Djursland, kan en overnatning centralt på den jyske halvø være ideel. Det sikrer dig kort afstand til populære attraktioner som Djurs Sommerland og Skandinavisk Dyrepark.

Er du først og fremmest tiltrukket af det kuperede istidslandskab i Nationalpark Mols Bjerge måske kombineret med et besøg i hyggelige Ebeltoft, vil en miniferie på en stemningsfuld kro i Syddjurs nok virke mere tillokkende.

Djursland er omkranset af gode badestrande, så der ligger også mange hyggelige sommerhuse langs kysten. Det kan være et godt alternativ til et kroophold, hvis du drager mod Djursland for at mærke det fine strandsand mellem tæerne.

Find en dejlig overnatning på Djursland

Mulighederne for en god nats søvn på Djursland er utallige. Her på siden kan du finde inspiration til charmerende overnatningssteder og idylliske kroer på Jyllands store naturskønne halvø. Vi har gjort det nemt for dig at bestille en kroferie på Djursland. 

Lever udvalget ikke helt op til dine forventninger, kan du selv søge videre hos Booking.com, som giver dig et godt overblik over bed & breakfasts, pensionater, vandrehjem, kroer, hoteller, ferielejligheder, sommerhuse, hytter, glamping og værelser hos private.

Går turen til Djursland i sommerferien eller en af de andre skoleferier, er der rift om de populæreste overnatningssteder. De mange børnevenlige badestrande lokker utallige turister til Djursland hver sommer, mens den enestående natur i Mols Bjerge og på Helgenæs tiltrækker vandreglade naturelskere året rundt. Vent derfor ikke for længe med at bestille et kroophold på Djursland, hvis du vil tilbringe et par dage i påsken, pinsen, sommerferien eller efterårsferien væk fra hverdagen.