Kroophold ved Århus

Kroophold ved Århus

I omegnen af Århus er der adskillige navnkundige kroer, som tilbyder et skønt kroophold i hyggelige omgivelser. Her kan du se nærmere på nogle af mulighederne. Desværre er der ikke mulighed for at bo på kro inde i centrum af Århus. Til gengæld vrimler det med velrenommerede hoteller i Århus’ midtby og hyggelige bed & breakfasts i oplandet, så forhåbentlig kan du finde en overnatning, der opfylder dine forventninger til en god tur til Århus.

I omegnen af Århus er der adskillige navnkundige kroer, som tilbyder et skønt kroophold i hyggelige omgivelser. Her kan du se nærmere på nogle af mulighederne. Desværre er der ikke mulighed for at bo på kro inde i centrum af Århus. Til gengæld vrimler det med velrenommerede hoteller i Århus’ midtby og hyggelige bed & breakfasts i oplandet, så forhåbentlig kan du finde en overnatning, der opfylder dine forventninger til en god tur til Århus.

Vi har gjort lidt af forarbejdet for dig og præsenterer dig her for et udvalg af idylliske kroer, historiske hoteller og hyggelige bed & breakfasts i Århus og nærmeste omegn. Du kan glæde dig til at nyde et fredfyldt ophold i dejlige omgivelser samtidig med, at du har let adgang til Århus med en bred palette af oplevelser lige fra et rigt kulturliv til velrenommerede museer til unikke madoplevelser.

Hotel Aarslev Kro

Hotel Aarslev Kro ligger lige uden for Århus

Blot 10 minutters kørsel fra Århus centrum ligger Hotel Aarslev Kro i forstaden Brabrand. Der er nem adgang til kroen fra både motorvej E45 og Herningmotorvejen. Hovedbygningen er et charmerende stråtækt bindingsværkshus, som kan datere sin historie tilbage til midt i 1800-tallet. Her kan du bo billigt i pæne omgivelser. Det er tilladt at tage hunden med, og I kan strække benene på en sti lige i nærheden. Restauranten serverer gedigen klassisk kromad. Der er gode parkeringsforhold og ladestation til elbiler. Du kan køre direkte ind til Århus midtby ad Silkeborgvej enten i din egen bil eller med bussen, som stopper lige uden for Hotel Aarslev Kro.

Norsminde Kro

Norsminde Kro syd for Aarhus

Syd for Aarhus strækker Odderkystens dejlige strande sig langs det rolige vand mellem Østjylland og Samsø. I de mest idylliske omgivelser ved udmundingen af Norsminde Fjord ligger historiske Norsminde Kro, hvis historie strækker sig helt tilbage til 1693. Kroen er med sin naturskønne beliggenhed og gode mad et yndet udflugtsmål for de lokale. Vil du overnatte, kan du bo komfortabelt på et af de 27 værelser, som alle er individuelt indrettet med fokus på at skabe en hyggelig stemning tro mod kroens lange historie. Hunde er velkomne. Efter en god nats søvn kan du trække lidt frisk havluft på stranden, inden det er tid til at starte dagen med en overdådig morgenmad.

Den Gamle Kro i Hornslet

Den Gamle Kro i Hornslet nord for Aarhus

Nord for Aarhus ligger Hornslet som en port til Djursland. Lige ud til vejen mod Rosenholm Slot ligger Den Gamle Kro i Hornslet og byder forbipasserende ind til lækker kromad i restauranten eller caféen. Stemningen er hyggelig og nostalgisk som i de gode gamle dage, og i kroens reception står det smilende personale klar til at tage imod jer. Værelserne er store og lyse med god plads og behagelige senge. Du er velkommen til at tage din hund med efter aftale. Vil du på en weekendtur, hvor du både oplever kultur i Aarhus og nyder naturen på Djursland, er Den Gamle Kro i Hornslet en god base lige mellem alle herlighederne.

Montra Hotel Sabro Kro

Hotel Sabro Kro

Placeringen ved landevejen ind mod Aarhus er perfekt, hvis du gerne vil bo tæt på byen men alligevel have fornemmelsen af at være ude på landet. Montra Hotel Sabro Kro er endda tale om et 4-stjernet hotel med masser af komfort, virkelig lækker mad og hyggelig stemning. Værelserne er store, lyse og moderne med komfortable siddepladser og gode senge. Vil du rigtig forkæle dig selv, kan du bo i en junior suite med balkon og spa. Faciliteterne på stedet er helt i top med fitnesscenter og underholdning til både børn og voksne i form af petanque, poolbord, bordtennis og bordfodbold.

Nilles Kro i Sabro ved Aarhus

Nilles Kro i Sabro ved Aarhus

I rolige omgivelser tæt på Aarhus ligger Nilles Kro, som har alt, hvad du skal bruge til en overnatning. Her er fine parkeringsmuligheder, og når du træder ind ad døren, bliver du mødt af en uhøjtidelig stemning, så du vil føle dig hjemme. Den gode traditionelle kromad serveres i store portioner. Trænger du til at strække benene og trække lidt frisk luft, er der udmærkede muligheder for at gå tur i skoven lige på den modsatte side af vejen. Der er mulighed for at tage hunden med. Lige i nærheden af kroen ligger flere golfbaner, så du kan kombinere et besøg i Aarhus med en runde golf.

Nørre Vissing Kro

Nørre Vissing Kro

I mere end 200 år har vejfarende gjort holdt ved Nørre Vissing Kro mellem Skanderborg og Låsby tæt på Aarhus. Kroen skiller sig ud i landsbyen med sine blå pudsede mure, som står godt til de grønne omgivelser. Naturen omkring Nørre Vissing Kro er noget helt særligt med store skovområder, bølgende bakker, dejlige badesøer, historiske seværdigheder som Veng Klosterkirke og ikke mindst Himmelbjerget, som byder på en pragtfuld udsigt over skove og søer. Uanset om du holder af at gå en tur i skoven eller besøge attraktioner i Aarhus, slår Nørre Vissing Kro dørene op til et hyggeligt kroophold med mad og vin.

Hotel Royal i Aarhus midtby

Hotel Royal i Aarhus

Lige ved siden af Aarhus Domkirke ligger Hotel Royal, som er Aarhus’ ældste hotel. Det er et smukt og stemningsfuldt hotel med en helt fantastisk indretning, som vil føre dig tilbage i tiden. Væggene er prydet af utallige kunstværker, store lysekroner hænger i lofterne, og antikke møbler inviterer til afslapning. Det er en skøn kombination af luksus og hygge. Restauranten er blandt byens bedste spisesteder så husk at booke bord, hvis du vil spise middag. Morgenmaden er inklusiv i dit ophold. Vil du have din hund med, er den naturligvis også velkommen hos det historiske Hotel Royal i hjertet af Aarhus.

Hørhavegården B&B

Bed & breakfast lige syd for Aarhus

Smukt som et postkort ligger de stråtækte bygninger i de mest idylliske omgivelser lige op og ned af Marselisborg Skov blot en god lang gåtur syd for Aarhus. Den velbevarede gård er fra 1776, og sjælen er bibeholdt, så Hørhavegården B&B oser af landlig charme. Den største lejlighed har plads til 5 personer, så her kan hele familien bo sammen. Alle lejligheder er smagfuldt indrettet med moderne møbler, lyse trægulve, fritlagte loftsbjælker og mange fine detaljer, som bidrager til en hjemlig stemning. Du kan tilkøbe en helt fantastisk morgenmad, hvis du vil nyde din ferie i fulde drag.

Glæd dig til et dejligt kroophold ved Århus

Århus er uofficielt Jyllands hovedstad. Det er samtidig Danmarks næststørste by, hvor mere end 285.000 personer har hjemme. Derfor er Århus og omegn naturligvis også kendt for mangt og meget, så der venter mange dejlige fornøjelser forude, hvis du vil på kroophold i nærheden af Århus.

Uanset om du er til kultur, historie, natur, shopping, gastronomi eller måske lidt af det hele, er Århus en dejlig by at besøge som destination for en forlænget weekend, et romantisk weekendophold eller en familieferie.

Regnbuen ligger på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum

Oplevelserne spænder bredt. Du kan tage på Moesgaard Museum, hvor Grauballemanden hviler, og blive klogere på, hvordan mennesker levede fra stenalderen til middelalderen. Du kan besøge Den Gamle By og tage på en rejse tilbage i tiden, når du går gennem gaderne i det levende bymuseum.

Du kan udvide din horisont med kunst i verdensklasse på Aros og gå en tur gennem Regnbuen, som er blevet et vartegn for Århus. Du kan opleve koncerter, opera og meget mere i Musikhuset. Du kan gå en tur i Marselisborg Skovene syd for bymidten, lægge vejen forbi Forstbotanisk Have og fortsætte videre ned til Marselisborg Dyrehave.

Vil du shoppe eller spise lækker mad, myldrer det med muligheder inde i midtbyen langs åen, i Latinerkvarteret, i Bruuns Galleri, på Strøget og i de omkringliggende gader.

En enkelt weekend er næppe nok til at opleve alt, hvad Århus kan byde på. Heldigvis kan du altid vende tilbage igen og nyde endnu et mindeværdigt kroophold i Århus.