Hygge og hjemlige omgivelser i Hornbæk

50 meter fra Hornbæk Strand ligger det hyggelige Hotel Hornbækhus. Den gamle, rødmalede bygning er omkranset af en dejlig have med høje træer og byder sine gæster velkomne året rundt. Det er et hotel, der henvender sig til alle, som sætter pris på hjemlige omgivelser, hvor man kan møde nye mennesker.

Hygge og hjemlige omgivelser i Hornbæk

Hver aften er der fællesspisning, hvor man rækker fadene med mad rundt om bordet og falder i snak med hinanden. Maden er god og enkel baseret på råvarer af høj kvalitet. Fællesspisningen er åben for alle, ikke kun overnattende gæster, og man kan købe billetter på nettet.

Elsker du at strikke, spille kort, synge eller tale om bøger, er Hotel Hornbækhus stedet for dig. Her er det nemlig møderne mellem mennesker, der er med til at skabe de gode ferieminder, som du kan tage med dig hjem.

Hotellet har 36 værelser, som alle er indrettet med hvert deres særpræg. Her er håndplukkede møbler, tapeter, malerier, planter og kunsthåndværk, som skaber en dejlig hyggelig og afslappet atmosfære. Her er både enkeltværelser, dobbeltværelser og minisuiter – alle med eget badeværelse. Nogle værelser har balkon, andre har direkte adgang til haven. Alle gæster er velkomne til at benytte haven og husets opholdsrum med bløde stole og sofaer.

Her er sans for detaljerne både i indretningen og serviceringen af gæsterne. Et ophold på Hotel Hornbækhus er inklusiv morgenmad, men det er ikke en buffet, som man kender det fra så mange andre hoteller. Gæsterne kan i stedet krydse af på en seddel, hvad de ønsker til morgenmad, så der er fred og ro til at nyde maden.

Lækker børnevenlig sandstrand i Hornbæk

Hornbæk er en idyllisk lille by på Nordsjælland. Den er en lille perle blandt feriebyerne på Nordsjælland, kendt for sin hyggelige havn og brede strand med det fineste hvide sand og det blå badeflag. Hornbæk Havn deler stranden op i to, så der ligger en strand på vestsiden og en på østsiden af havnen. Øst-stranden er en børnevenlig strand ud mod Øresund. Her er lavt vand selv langt ude. Østsiden er også populær blandt surfere.

Hornbæk Havn
Hornbæk Havn

Flotte naturoplevelser i Hornbæk

Hornbæk er omkranset af smuk natur. Hornbæk Plantage strækker sig ned mod Ålsgårde med et rigt dyre- og planteliv. Her er blandt andet en afmærket vandrerute på 8 km. Parallelt med stranden ligger strandstien, hvor de historieinteresserede kan bestige flere kanonfundamenter fra 2. verdenskrig. Nær ved ligger nogle kunstigt skabte bakker, som blev anvendt som udsigtsposter. Her er et godt udsyn over Øresund over mod Kullen i Sverige.

Klosterris Hegn strækker sig fra udkanten af Hornbæk ind i landet mod Havreholm. Det er en flot skov med mere fred og ro end Hornbæk Plantage, da den er knapt så velbesøgt.

Vil du hellere gå en dejlig tur med udgangspunkt i Hotel Hornbækhus, kan du vandre en tur rundt om Hornbæk Sø, som ligger lige bag Hornbæks bymidte. Søen er fredet, og der går en sti hele vejen rundt om søen. Det er en god afveksling til de lange gåture på stranden.

Én ting er i hvert fald helt sikkert: Der er mange muligheder for at få smukke og varierede naturoplevelser i Hornbæk og omegn.