Billigt kroophold med mad i Sønderjylland

Den Gamle Grænsekro i Christiansfeld er en kro med historie. Kroen var kongeligt priviligeret kro, så her har mange adelige gæster gjort holdt for natten i de gode, gamle dage. Også i mere moderne tid har kroen haft en finger med i historiens gang. Her lå toldstuen, da grænsen til Tyskland gik ved Christiansfeld. Og her startede Kong Christian X sit berømte ridt i 1920, da genforeningen blev fejret.
Billigt kroophold med mad i Sønderjylland

Den Gamle Grænsekro i Christiansfeld er i den grad en kro med historie. Og man er stolt af sin historie. Det er en hyggelig og autentisk kro, hvor traditionerne bliver holdt i hævd.

Her kan du få en overnatning for to personer i et dobbelt værelse og en 3-retters a la carte-menu for en samlet pris på kr. 1450,- Maden er lækker veltilberedt kromad, som holder traditionerne i hævd. På menukortet finder du klassiske retter som rejecocktail, æggekage, fiskefilet, svinekotelet, engelsk bøf og bananasplit. Alt bliver tilberedt af de bedste råvarer, så du kan forvente en smagsoplevelse, som vil få englene til at synge.

Der er naturligvis også inkluderet morgenmad på afrejsedagen, så I kan få en god start på dagen.

Man er ikke i tvivl om, at Den Gamle Grænsekro er en traditionsrig kro, når man træder inden for. Det er noget, som de mange glade og tilfredse gæster sætter stor pris på. Her er hygge, traditioner, god mad, smilende service og en god stemning. Alt sammen til en rigtig fordelagtig pris, hvis du bestiller dit ophold gennem Truestory, som vi reklamerer for.

Giv et kroophold som gave

Opholdet kan du også købe som et gavekort hos Truestory, hvis du gerne vil forære en oplevelse i gave. Du kan enten selv printe et gavekort eller få det tilsendt i en fin gaveæske. Gavekortet er gyldigt i 24 måneder, så der er gode muligheder for den heldige modtager for at finde en dato, som passer perfekt ind i kalenderen.

Viser kroopholdet sig alligevel ikke at falde i modtagerens smag, kan man faktisk bytte det til en anden oplevelse – så længe gavekortet altså er gyldigt. Derfor er et gavekort til et ophold en utrolig fleksibel gave, når du køber det hos Truestory.

Oplev historiens vingesus i Christiansfeld

Når du står foran Den Gamle Grænsekro, befinder du dig lige der, hvor Kong Christian X steg op på sin flotte hvide hest den dag i 1920, hvor genforeningen mellem Danmark og Sønderjylland blev fejret.

Da Danmark tabte krigen i 1864, måtte man afstå de tre hertugdømmer Slesvig, Holsten og Lauenborg til Det Tyske Kejserrige. Inden da havde Slesvig i flere hundrede år hørt under den danske krone. Kongeåen markerede den nye grænse, som lå 3 kilometer nord for Christiansfeld. Og her ligger altså Den Gamle Grænsekro, som dermed forblev på dansk jord. Lige over for kroen ligger Genforenings- og Grænsemuseet, som fortæller den vigtige historie om genforeningen, der blev en realitet i 1920.

Genforeningen blev mulig, da Tyskland i 1918 kapitulerede og dermed erkendte sit nederlag i første verdenskrig. Men vejen dertil var slet ikke så lige til efter mange års adskillelse. Genforeningen blev besluttet ved en folkeafstemning, hvor befolkningen i de tre hertugdømmer kunne stemme om, hvorvidt de ville være en del af det danske kongerige igen. Op til afstemningen blev der ført en intensiv kampagne for at få så mange som muligt til at stemme. I Nordslesvig stemte ca 75% af vælgerne for at blive en del af Danmark igen, mens cirka 80% af vælgerne i Mellemslesvig ville blive i Tyskland. Det betød, at Flensborg forblev en del af Tyskland til stor utilfredshed for mange – og det udløste Påskekrisen på Christansborg, som satte det danske demokrati på en prøve.

Få gode minder på Den Gamle Grænsekro i Christiansfeld

Besøger du Den Gamle Grænsekro i Christiansfeld, får du meget mere end blot et billigt kroophold med mad. Her bliver kræset om dig af et smilende personale, så du vil føle dig godt tilpas og få en mindeværdig aften i godt selskab. Sammen kan I nyde lækker traditionel kromad, som vil sende tankerne i retning af de gode gamle dage og måske vække et barndomsminde eller to til live.