5 hyggelige hoteller i Aarhus midtby

5 hyggelige hoteller i Aarhus midtby

Er du på udkig efter et hyggeligt hotel i Aarhus med en afslappet atmosfære, hjemlig indretning og gæstfri service, hvor du kan føle dig godt tilpas, så du for alvor kan slappe af og nyde dit ophold?

Er du på udkig efter et hyggeligt hotel i Aarhus med en afslappet atmosfære, hjemlig indretning og gæstfri service, hvor du kan føle dig godt tilpas, så du for alvor kan slappe af og nyde dit ophold?

Her har vi fundet 5 hyggelige hoteller i Aarhus midtby, så du kan bo i gå-afstand til det charmerende latinerkvarter med de mange historiske bygninger, det livlige café-miljø på Åboulevarden flankeret af den roligt flydende å, det stemningsfulde Frederiksbjerg-kvarter med liv og sjæl og de mange andre skønne hyggelige lokationer, som Aarhus kan byde på.

SOFS Boutique Hotel

Aarhus Guldsmeden er et hyggeligt lille hotel centralt i Aarhus

Guldsmedsgade lever sit eget stille liv tæt på Strøget og Latinerkvarteret. I 1500-tallet lå guldsmedene side om side her, og du kan stadig finde flotte håndlavede smykker i gadens små hyggelige butikker. Herfra er der kort afstand til hyggelige spisesteder og trendy caféer, eksklusive modebutikker og specialbutikker med fokus på bæredygtigt forbrug. Guldsmedsgade har sin helt egen charme, hvor kvalitet og livsglæde går hånd i hånd.

SOFS Boutique Hotel, som tidligere hed Aarhus Guldsmeden, er ingen undtagelse. Det er et lille unikt hotel, hvor alle kan føle sig velkomne. Her hersker en dejlig afslappet stemning, så det nærmest føles som at være på besøg hos en god ven. Trods den centrale placering i Aarhus midtby er her fred og ro, så du kan slappe af og lade batterierne op, når du er fyldt op med gode oplevelser fra en lang dag ude i det pulserende byliv.

Hos SOFS Boutique Hotel er der fokus på økologi og bæredygtighed. På hvert værelse er der økologisk sæbe, shampoo og cremer. Morgenmaden er naturligvis også økologisk med godt brød, frisk frugt, chiagrød og yoghurt, lækkert pålæg – og ikke mindst rigtig god kaffe. På de solrige dage er du velkommen til at nyde din morgenmad ude i den hyggelige gårdhave. Værelserne er lidt små, men der mangler ikke noget. Tværtimod er SOFS Boutique Hotel en lille perle, som bliver værdsat for den imødekommende betjening, smukke indretning og hjemlige stemning.

Hotel Oasia

Hotel Oasia i Aarhus City

I den modsatte ende af Aarhus’ bymidte ligger Hotel Oasia. Det er et hyggeligt hotel indrettet i skandinavisk stil med fokus på underspillet luksus. Her er lyst og luftigt med hvide vægge, lyse trægulve og elegante designmøbler. Alle værelserne har luksussenge fra Hästens, så du er sikret en god nats søvn. Vil du gerne holde formen ved lige, kan du frit benytte hotellets fitnesscenter.

Hotel Oasia ligger blot 300 meter fra Aarhus Banegård og tæt på shoppingmuligheder som fx centret Bruuns Galleri og Strøget. Foretrækker du de små hyggelige handelsgader, ligger bydelen Frederiksbjerg lige rundt om hjørnet. Her finder du et bredt udvalg af gode spisesteder og lokale tøjbutikker. Vil du opleve kulturlivet, kræver det kun en lille gåtur at nå frem til Musikhuset og kunstmuseet Aros, som ligger side om side. Du må heller ikke snyde dig selv for en tur ned til havneområdet – slet ikke hvis du er interesseret i moderne arkitektur. Her kan du fx spadsere en tur på havnepromenaden og besøge det nye moderne kulturhus Dokk1. Kort sagt ligger Hotel Oasia centralt i forhold til alt i Aarhus.

Beliggenheden bliver da også fremhævet af tidligere gæster. Til morgenmad er der en stor buffet med et bredt udvalg af lækre økologiske morgenmadsprodukter, granola, scrambled egg med bacon, frugt og grønt samt hjemmelavede frugtkompotter. Det friskbagte brød bliver leveret af det lokale bageri.

Hotel Oasia er flere gange blevet tildelt Travellers Choice prisen, som bliver uddelt på baggrund af anmeldelser, som tidligere gæster har delt på Tripadvisor. Også på Booking.com får Hotel Oasia mange flotte anmeldelser med topkarakerer fra glade og tilfredse gæster.

Hotel Royal

Hotel Royal ligger centralt i Aarhus midtby

Vil du for alvor forkæle dig selv med et luksuriøst ophold i hjertet af Aarhus, er Hotel Royal stedet for dig. Det er et eksklusivt hotel, som har hjemme i en elegant bygning opført i nyklassicistisk stil med rene former, lige linjer og symmetri. Hotel Royal kan prale af at være Aarhus’ ældste hotel med en historie, der går helt tilbage til 1838. Et kig i hotellets gamle gæsteboger afslører mange prominente gæster gennem tiden.

Hotel Royal ligger lige midt i Aarhus med Aarhus Domkirke som nabo. Placeringen er perfekt, hvis du vil nyde alt det bedste, som Aarhus kan byde på. Det ligger lige midt mellem Åboulevardens pulserende caféliv, Latinerkvarterets små trendy butikker og havnens moderne ikoniske arkitektur. Føler du dig tilsmilet af lykkens gudinde, kan du fornøje dig på hotellets casino. Her kan du nyde en kold fadøl eller farverig cocktail i baren. Du må heller ikke snyde dig selv for en gourmet-oplevelse i hotellets restaurant, Restaurant Atrium, som Michelin-guiden fremhæver som en af byens bedste restauranter.

Værelserne er smukt indrettet i en skøn kombination af luksus og hygge. Ikke to værelser er ens – men kendetegnende for dem alle er de varme farver, bløde tæpper, nøje udvalgte møbler og originale kunstværker på væggene. De flotte rammer inviterer til et dejligt ophold med masser af komfort, luksus, velvære og forkælelse.

Hotel Atlantic

Hotel Atlantic i Aarhus midtby tæt på havnen

Ankommer du til Aarhus med færgen, er der ikke mange skridt over til Hotel Atlantic. Placeringen er lige i udkanten af Aarhus midtby, men her er kort afstand til banegården, Åboulevarden og byens mange butikker, restauranter, seværdigheder og kulturelle begivenheder. Vil du opleve mere af Aarhus, ligger letbanen lige over for hotellet. Det er den perfekte base for dig, der vil bo tæt på det pulserende byliv, men alligevel have mulighed for fred og ro.

Værelserne er enkle men alligevel hyggelige. Mange af dem har balkon, så du virkelig kan nyde udsigten, hvis du bor på en af de øverste etager. Ellers kan du glæde dig over, at morgenmaden bliver serveret på 10. sal, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Aarhus.

Har du din hund med på rejsen, er Hotel Atlantic bestemt en overvejelse værd. Her er hunde nemlig velkomne. Du skal dog regne med et ekstra gebyr for rengøring.

Comwell Aarhus Dolce by Wyndham

Comwell Aarhus Dolce by Wyndham tæt på Aarhus midtby og Aarhus Havn

Comwell Aarhus Dolce by Wyndham kan også tilbyde en pragtfuld udsigt over Aarhus. Beliggenheden er helt i top, hvis du vil have det bedste af alle verdener. Hotellet ligger nemlig ganske tæt på banegården og dermed også Bruuns Galleri, Frederiksbjerg, havneområdet med kulturhuset Dokk1 og ikonisk arkitektur som trækplaster og naturligvis byens butiksliv, restauranter, seværdigheder og kulturelle oplevelser.

Til trods for at Comwell Aarhus Dolce by Wyndham ligger så centralt i Aarhus, er du garanteret en rolig nats søvn. Værelserne er nemlig godt lydisoleret, så du ikke bliver forstyrret af trafikstøj og alle de andre lyde, som hører til det typiske byliv.

Comwell er synonym med kvalitet, lækker indretning og god service. Der er tænkt over indretningen af både værelser og opholdszoner, som inviterer til at slå sig ned med en kop kaffe eller et godt glas vin, når du trænger til at hvile fødderne efter dagens mange oplevelser ude i byen.

Forhåbentligt har du fået inspiration til, hvor du skal bo på dit næste besøg i Aarhus. Der er mange forskellige typer af hoteller i Aarhus midtby at vælge mellem, så der er noget for enhver smag lige fra familievenlige og hyggelige hoteller i Aarhus til elegante luksushoteller midt i byens centrum.

Måske har du tidligere besøgt byen og fundet dit yndlingshotel. Eller måske er det dit første besøg i den jyske hovedstad, som for alvor er kommet på landkortet efter flot omtale i Vogue, Lonely Planet, CNN og National Geographic. Under alle omstændigheder venter de gode oplevelser på dig uanset, om du er til shopping, musik, kultur, arkitektur, sport eller noget helt sjette.